U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Overdrukklep (drukbegrenzingsklep)

Afbeelding en simulatie van een direct werkende overdrukklep: bij normaal werkend systeem staat de klep dicht ; het schemasymbool van de direct werkende overdrukklep conform ISO 1219-1 en een animatie van een overdrukklep in werking.

Werking: De overdrukklep wordt direct op de persleiding na de pomp aangesloten en heeft tot taak om de druk in het systeem op een bepaalde waarde te begrenzen. In feite is de overdrukklep niets anders dan een veerbelaste terugslagklep. Als de druk in het systeem, door bijvoorbeeld overbelasting, groter dreigt te worden dan de (instelbare) veerdruk op de klep dan opent de klep en wordt de olie afgevoerd naar het reservoir. Let op: ook tijdens het overstorten naar het reservoir blijft de druk in het systeem op de maximale waarde (zie tekening midden)!! De drukenergie wordt in de overdrukklep omgezet in warmte. Langdurig overstorten moet dan ook worden vermeden