U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Cam-ring motor (radiale plunjermotor met roterend cilinderblok)

Net als de radiale plunjermotor van het 'stertype', wordt de radiale plunjermotor met roterend cilinderblok toegepast voor zware aandrijvingen. Van dit type hydromotor zijn er motoren leverbaar met een slagvolume van 300 l/omw en een koppel van1.400.000 Nm! Deze motoren worden gebruikt voor de aandrijving van onder andere shredders, lieren, graafwielen.
De werking van deze hydromotor volgt uit de animatie. Het cilinderblok met de acht radiaal geplaatste plunjers draait om de vaste centraal geplaatste verdeel-as. In deze verdeel-as zijn kanalen aangebracht die om en om zijn verbonden met de twee olie-aansluitingen van de hydromotor. Afhankelijk van welk kanaal de olie krijgt aangevoerd, zullen er bepaalde plunjers op een bepaald moment druk op hun 'kop' krijgen. Deze plunjers worden in radiale richting naar buiten gedrukt. De met de plunjer verbonden rollen worden gedwongen de vaste nokkenring (cam-ring) te volgen en nemen daarbij het cilinderblok mee. Het cilinderblok is verbonden met de uitgaande as van de hydromotor en drijft de last aan. De draairichting kan worden omgekeerd door de olie toe-/afvoer naar/van de motor om te keren.